naked_goat_ideudvikling_for_introverte

Vil I se nytænkning? så spørg de introverte!

Hvis jeg havde fået en femmer, for hver gang der har siddet en tavs person i en brainstorm, så havde jeg haft femmere nok til at købe månen… eller i hvert fald en rigtig flot plakat.

For nogle år tilbage fandt man ud af, at det i grunden var en meget god fidus at inddrage medarbejderne i virksomhedens udvikling. Ud over at man fik gode input, blev medarbejderne mere engagerede, gladere for deres arbejde, og følte mere ejerskab over nye tiltag. Smart.

I dag vil de fleste (dygtige) ledere derfor gerne inddrage sine medarbejdere. Problemet er bare, at det altid er de samme medarbejdere, der bidrager. Men lad os så antage at man, som den ekstra gode leder man er, tager den introverte Mona Mus til side og spørger “hvordan mener du, at vi kan skabe en unik markedsføring”. Så vil hun nok svare noget i denne retning:

naked_goat_ideudvikling_for_introverte_tanker1

 

Og det er bare det, hun siger – for indeni foregår der nogenlunde det her:

naked_goat_ideudvikling_for_introverte_tanker2

Vi kan hurtigt blive enige om, at ros i mange tilfælde er vejen frem, men det er måske også en lille smule mærkeligt at sige “Det er skide godt Mona – fortsæt det gode arbejde” når man har spurgt hende hvordan vi kan kommunikere bedre til vores kunder, og svaret var 31 minutter og 37 sekunders pinlig tavshed – lykkeligt afbrudt af en brandalarm.

Så hvad gør vi? 

A: (Den foretrukne for mange – selvom de ikke vil indrømme det) Vi lader være med at spørge Mona direkte, men lader hende indgå i et team, hvor hun så kan blive overdøvet af de andre. Hun er trods alt med, så vi kan klappe os selv på skulderen, snuppe en ekstra portion “jeg-er-da-for-go’!”, og tilføje “inddragende” som skill på LinkedIn.

På den måde kan vi også nøjes med at få de samme idéer fra de samme mennesker, vi plejer. Der er jo for mange virksomheder også noget tryghed i ikke at skulle være alt for innovative.

B: Vi tager Mona i hånden, og hjælper hende til at få bedre idéer. Vil du vide hvordan? Så klik her