logo

Skal chefen med til brainstormen?

Godt at se dig!

Hierarkier er noget af det mest ødelæggende i en kreativ proces. Når du vil bryde hierarkiet i en brainstorm, er der to helt afgørende elementer.

1. Hvem styrer processen
Hvem der styrer processen er bestemt ikke ligegyldigt. Hvis du som leder stiller dig op som frontfigur, vil der helt sikkert være idéer, der ikke kommer på bordet, fordi det så bliver dig, der afgør reaktionen på idéen. Selvom du er professionel og kan “holde masken”, vil dine medarbejdere helt sikkert kende dig godt nok til at kunne aflæse, om du synes, det var en god eller en dårlig idé. Den anden ulempe er, at det er svært at være i øjenhøjde med sine medarbejdere. Brug i stedet en ekstern facilitator, der har de rette værktøjer, og som kan navigere i en brainstorm, der både kan gå i stå og køre i en skæv retning.

2. Hvad er udgangspunktet
Når jeg designer workshops og brainstorms, lægger jeg stor vægt på at bruge nogle værktøjer, der tvinger deltagerne ud af deres vanetænkning. Lad os antage, at du sidder i gruppe med din chef, og jeres opgave er at lancere et nyt stykke software. I en åben brainstorm, vil der være en ubalance, fordi din chef har lanceret hundredevis af produkter og du måske kun nogle få.

Men hvis opgaven i stedet lød på, at I skulle tage udgangspunkt i, hvordan man lancerer Hollywoodfilm, og først derfra drage paralleller til jeres virksomhed, så var der ingen af jer, der havde nogen erfaring, og dermed ville I starte det samme sted.

Ring til mig på 5050 7063 hvis I vil:

  • undgå hierarkier i jeres næste brainstorm
  • bruge jeres medarbejdere mere kreativt
  • blive i stand til at få markant bedre idéer
  • lære at bygge videre på hinandens idéer
  • forstå hvordan vores hjerner genererer nye idéer, og hvordan I bruger det aktivt
  • have konkrete teknikker til at arbejde med jeres udfordringer

 

Vil du have konkrete værktøjer til idegenerering?

Så læs tre tidligere artikler lige her:
Silent Brainstorm >> https://nakedgoat.dk/hold-k-og-faa-flere-ideer/
Tilfældigt input >> https://nakedgoat.dk/toer-i-overhovedet-at-vaere-innovative/
Blandede bolcher >> https://nakedgoat.dk/og-saa-doede-plejer/

Vil du have mere?

Hvis du vil have flere artikler om idéudvikling, vil jeg virkelig sætte pris på et like, en kommentar, eller en besked på LinkedIn. På den måde ved at jeg, at du vil have mere af samme skuffe. På forhånd tusind tak! 

dan

Vil du vide mere om idéudvikling hos Naked Goat, og om at skabe en idékultur, eller er du bare nysgerrig, så lad os drikke en uforpligtende kop kaffe

//Dan Ravn
Naked Goat

tlf 5050 7063
email idé@nakedgoat.dk

WORKSHOP

Få et kreativt spark i røven. Workshops er for virksomheder der står med en konkret udfordring, hvor de har brug for kreativt indspark

> Læs mere om workshops

KURSER

Bliv markant bedre til at få idéer. 5 moduler for virksomheder der gerne vil arbejde med idékultur som en integreret del

> Læs mere om kurser