nakedGoat_gode_ideer

Er dine idéer bedre end dine medarbejderes? Så har du et problem!

Er du god til at bruge dine medarbejdere til at udvikle din forretning, og skabe stærkere relationer til jeres kunder? Sådan helt ærligt? Hvis ja – kommer de så med bedre idéer end dig?

Som mennesker betragter vi verden ud fra vores egen lille halvbeskidte navle, og det betyder altså også sjovt nok, at vi altid får de samme svar og idéer.

Hvis vi gerne vil forny os og blive bedre, bliver vi altså nødt til at invitere mennesker med andre verdenssyn ind i legen.

Et godt eksempel på dette er cirkus. Hvornår har du sidst været i cirkus? Jeg var i cirkus for to år siden. 50 kroner i indgang, købt i en sweetdeal.

Det var omtrent lige så sørgeligt som dengang, jeg forvildede mig ind på et dansehold i mit lokale fitnesscenter. Jeg tror, publikum bestod af 20 mennesker – altså i cirkus – maks!

Det gør ondt helt ind i sjælen at se en branche, der hårdnakket nægter at ændre sig trods adskillelige vink med en vognstang. Cirkus var engang et magisk sted, der var fyldt med latter og oplevelser i særklasse. I dag optræder de i halvtomme telte, med et repertoire der får DR’s nat-udsendelser til at virke direkte ophidsende.

Vi pauser lige historien og springer til et helt andet scenarie, men bare rolig, vi kommer snart tilbage. Du er inviteret til fødselsdag hos din fætter, som du selvfølgelig kender, men I er ikke super tætte.

Hvad køber du som fødselsdagsgave?

A: Noget du selv synes er top fedt.
B: Noget du tror, han synes er top fedt?

Eftersom det er ham, der skal have gavn og glæde af gaven, tænker jeg, at du vælger B.

Når du beder dine medarbejdere om at komme med en idé til dig, tror du så:

A: De kommer med en idé, som de synes er super god
B: De kommer med en idé, som de tror, du vil synes er super god?

Tilbage til cirkus. Uanset hvor mange sjove påfund og idéer, medarbejderne har serveret for cirkusdirektøren, er det jo ham eller hende, der i sidste ende afgør, om de vil handle på idéerne, og så længe cirkusdirektøren er ham/hende med de bedste idéer, vil de fortsætte præcis den samme kurs, som de gør i dag.

Det er virkelig en skam, for der er ALTID mulighed for at gentænke sit virke, i selv fasttømrede brancher. I ’84 gentænkte to artister (Guy Laliberté og Daniel Gauthier) cirkus og startede det, man i dag kender som Cirque du Soleil.

Når Cirque du Soleil er i Danmark, optræder de ikke i et mennesketomt telt, der lugter af mug og pis. Så fylder de Royal Arene. Deres billetter kan ikke findes på Sweetdeal til 50 kr. men til gengæld købes på ticketmaster til priser fra 500 – 1255,-

Men det kræver mod som leder at turde lade andres idéer komme til. For du kan ikke bare spørge om deres idéer, for så bliver det ud fra dit verdensbillede, disse idéer bliver skabt.

Du bliver nødt til at give dine medarbejdere chancen for at tænke idéerne til ende, så de kommer i proces. For det er i processen, at idéer modnes og blomstrer.

Hvordan lader du andres idéer komme til, og hvordan sikrer du, at det ikke er idéer, der er skabt med henblik på at gøre dig tilfreds?

Jeg giver gerne en kop kaffe og fortæller, hvordan du kan aktivere dine medarbejderes passive viden og engagement næste gang I skal brainstorme. Du kan både fange mig på telefon 5050 7063 og på ide@nakedgoat.dk

Dan Ravn, Idéfacilitator
Jeg designer og faciliterer brainstorms, så du kan læne dig tilbage og se dig og dine medarbejdere få ideer I ellers ikke ville have fået.

ide@nakedgoat.dk  // Tel. 5050 7063

 

word_of_mouth_arbejdsark

Vil du være sikker på ikke at gå glip af inspiration, der hjælper dig forrest, når I skal knytte stærkere bånd til jeres kunder, udvikle jeres produkter, eller skabe stærke brands?

Få tilsendt inspiration, værktøjer og andre brugbare idéer fra Naked Goat direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig mine artikler, får du ud over mine ugentlige artikler, nogle arbejdsark du kan bruge til at skabe et overblik over jeres kundeoplevelse, så I kan gå fra slatten service til WAUW.

[mc4wp_form id=”703″]